Wat als je een glutenvrije gast verwacht?

Glutenvrije gerechten in jouw onderneming serveren moeilijk? Niet met onze hulp! Hieronder vind je factsheets met uitleg over glutenvrij eten, het lezen van etiketten en het voorkomen van kruisbesmetting tijdens de bereiding. Daarnaast geven we ook trainingen op locatie zodat jouw personeel weet wat ze moeten doen als er een glutenvrije gast komt.

Factsheets

Wanneer is iets glutenvrij?

In deze factsheet lees je wanneer een product glutenvrij is en wanneer niet.

Download factsheet ''Wanneer is iets glutenvrij?''

Veilige ingrediënten

In deze factsheet vind je een duidelijk overzicht van welke producten glutenvrij zijn en welke niet.

Download factsheet ''Welke producten kunnen veilig gebruikt worden?''

Kruisbesmetting

Voor gasten met een glutenvrij dieet is kruisbesmetting een groot risico bij het uit eten gaan. In deze factsheet vind je wat je kan doen om dit zo veel mogelijk te voorkomen in de dagelijkse praktijk.

Download factsheet ''Kruisbesmetting''

Etiketten lezen

Gluten staat niet als ingrediënt op een etiket. In deze factsheet staat uitgelegd welke ingrediënten er dan wel benoemd staan zodat jij weet hoe je etiketten kan lezen.

Download factsheet ''Etiketten lezen''

Horecatraining Glutenvrij

Als NCV komen wij graag bij jou op locatie om met je mee te kijken naar de mogelijkheden in jouw onderneming en helpen we je met de punten waar je tegenaan loopt in de dagelijkse praktijk. 

Daarom biedt de NCV trainingen aan voor horecaondernemers op locatie om ook jouw medewerkers meer informatie over coeliakie en glutenvrij koken te geven. We komen dan langs in jouw onderneming en leggen jouw team uit wat coeliakie is, hoe je hiermee om kan gaan in de dagelijkse praktijk en welke handige tips & trics er zijn om gemakkelijk veilig glutenvrije gerechten te serveren aan jouw gast. Natuurlijk is er ook ruim tijd om vragen te stellen en oplossingen te zoeken voor eventuele hindernissen specifiek voor jouw onderneming.

Vraag de Horecatraining Glutenvrij aan

Wil je graag meer informatie of praktische tips?

Neem dan vooral contact op met Marissa Siemons, accountmanager horeca van de NCV, via horeca@glutenvrij.nl. Telefonisch contact kan ook op maandag t/m donderdag van 09:00 tot 16:00 uur via 035-6954002 (keuze 3).