Zoutnorm ook voor glutenvrij brood
Ook voor glutenvrij brood gaat de wettelijke zoutnorm van maximaal 1,8% gelden, net als voor alle andere broodsoorten.
Ook voor glutenvrij brood gaat de wettelijke zoutnorm van maximaal 1,8% gelden, net als voor alle andere broodsoorten.
We krijgen namelijk nog steeds te veel zout binnen. De overheid wil daarom de zoutnorm voor alle producten die ‘door de consument als brood worden beschouwd’ verplicht stellen.
Producenten krijgen tot 1 oktober 2018 de tijd om de nieuwe regel te hebben ingevoerd, aldus het Warenwetbesluit Meel en Brood.
Goed nieuws, vindt de NCV. Sinds 2013 is de hoeveelheid zout in brood al met 25% gedaald voor mensen die regulier brood consumeren. De glutenvrije consument profiteerde hier nog niet van.
Met dit nieuwe Warenwetbesluit valt ook glutenvrij brood onder de definitie ‘brood’, en zullen ook glutenvrije consumenten gaan profiteren van de gezondheidswinst die dit oplevert.
Meer dan 85% van de Nederlandse bevolking krijgt meer zout binnen dan de maximale hoeveelheid van 6 gram zout per dag.
Lees hier meer over de ongewenste effecten van te veel zout.