« Terug

Podcast: hoe weten we of glutenvrije voeding veilig is?

Podcast Liggend voor website.jpg03 februari 2025

Hoe weten we of voedingsmiddelen veilig glutenvrij zijn? Welke controles worden er uitgevoerd?

Wat betekenen die codes onder het Crossed Grain keurmerk en wanneer mag een producent dit op de verpakking zetten?

In deze aflevering zijn Andrea Wesselius, Account & Licentie manager bij de NCV en Hanneke Veltman, Manager Operations van Schouten Certification te gast. Ze leggen de wondere wereld uit die schuilgaat achter het Crossed Grain keurmerk.

Een leuk gesprek over hoe de audits bij de bedrijven gaan die glutenvrij produceren en aan welke strenge eisen moet worden voldoen. Over alle controles die er daarna nog volgen om het keurmerk te mogen blijven gebruiken. En over wattenstaafjes, ingangcontroles en afgekeurde audits vanwege een zakdoek.

Veel luisterplezier!

Handig om te weten

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via