Podcast: hoe weten we of glutenvrije voeding veilig is?

Hoe weten we of voedingsmiddelen veilig glutenvrij zijn? Welke controles worden er uitgevoerd?
Wat betekenen die codes onder het Crossed Grain keurmerk en wanneer mag een producent dit op de verpakking zetten?
In deze aflevering zijn Andrea Wesselius, Account & Licentie manager bij de NCV en Hanneke Veltman, Manager Operations van Schouten Certification te gast. Ze leggen de wondere wereld uit die schuilgaat achter het Crossed Grain keurmerk.
Een leuk gesprek over hoe de audits bij de bedrijven gaan die glutenvrij produceren en aan welke strenge eisen moet worden voldoen. Over alle controles die er daarna nog volgen om het keurmerk te mogen blijven gebruiken. En over wattenstaafjes, ingangcontroles en afgekeurde audits vanwege een zakdoek.
Handig om te weten
- De productendatabase waar Andrea over vertelt: https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/producten-met-crossed-grain-keurmerk
- Wil je meer lezen over het Crossed Grain keurmerk? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij/wat-is-het-crossed-grain-keurmerk
- Wil je meer weten over glutenvrij en de wetgeving? https://www.glutenvrij.nl/eten-drinken/producten/veilig-glutenvrij
- Ben je nog geen lid en wil je de voordelen van het NCV lidmaatschap lezen? https://www.ncv.nl/lid-worden/word-lid
Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via
Archief > 2025 > februari
- 19-02-2025 - OPROEP!
- 18-02-2025 - Glutenvrije markt Zwaag
- 17-02-2025 - RECALL Jumbo’s Thaise Tom Kha Kai (soja- of tarwe-allergie)
- 17-02-2025 - Save the date! De Glutenvrije Dag 2025 in Vianen op 17 mei: vernieuwd en beter dan ooit!
- 14-02-2025 - Glutenvrije Piet in het Sinterklaasjournaal
- 13-02-2025 - Verwen je glutenvrije Valentijn!
- 12-02-2025 - Glutenvrije markt Zwaag
- 06-02-2025 - Yara's Glutenvrij Bakkerij aangesloten bij Horeca Alliantie Glutenvrij
- 06-02-2025 - Woorden van dank uit Oekraïne
- 05-02-2025 - Glutenvrije markt Zwaag
- 03-02-2025 - Een kopje Cupffee een goed idee?
- 03-02-2025 - NCV: ‘QR-code etiketten gevaarlijk plan!’
- 03-02-2025 - Podcast: hoe weten we of glutenvrije voeding veilig is?