« Terug

Podcast: veilig, lekker en voedzaam glutenvrij brood

Podcast Liggend voor website.jpg17 juli 2023

Wat doe je als je als dochter van de bakker coeliakie blijkt te hebben en erachter komt dat er geen dagvers, veilig glutenvrij brood te krijgen is? Dan bouw je een glutenvrije bakkerij. Jannouk Wiltink deed dit. Ze bracht het eerste dagverse glutenvrije brood met het Crossed Grain keurmerk op de markt, onder de naam Yam. Van Yammie, wat lekker. Want het moest lekker, gezond en helemaal veilig zijn. Ze nam meteen contact op met de Nederlandse Coeliakie Vereniging en een tijdje later lag Yam in de winkel. 

Jannouk is te gast in de glutenvrije podcast en vertelt het hele verhaal. Van het experimenteren aan de keukentafel tot aan een hele nieuwe glutenvrije bakkerij op het terrein. Wil je weten waarom ze koos voor haver als hoofdingrediënt of waarom er ook desem brood is ontwikkeld en waarom daar nu eigenlijk twee zakjes omheen zitten? Ben je benieuwd naar het verkleedproces van het personeel in de sluis en waarom ze niet hun eigen eten mee mogen nemen? Hoe een audit eraan toe gaat en wat de toekomst in petto heeft?

Luister dan vooral deze nieuwste aflevering!

Podcast Yam

Handig om te weten

Beluister al onze podcasts en volg ons op je favoriete podcastplatform via