Podcast: gluten in de levensmiddelentechnologie
Gluten in levensmiddelen hebben een belangrijke functie. Gluten zorgt o.a. voor elasticiteit en luchtigheid. Maar wat gebeurt er als je gluten uit een product wilt halen en hoe kun je het vervangen?
Jeroen Knol is levensmiddelentechnoloog, vader van een dochter met coeliakie en bestuurslid van de NCV. Hij was te gast in de glutenvrije podcast om uit te leggen wat de functies van gluten in levensmiddelen zijn en waarom het zo lastig is om die te vervangen. Ook vertelde hij welke alternatieven er zijn voor bijvoorbeeld gerstemoutaroma en hoe tarwezetmeel glutenvrij gemaakt wordt. Verder spraken Jeroen en Chris over wat de glutenvrije consument zou kunnen doen om aandacht te vragen voor meer glutenvrije levensmiddelen.
Beluister hier de podcast
Handig om te weten
- Informatie over coeliakie & het glutenvrij dieet: www.glutenvrij.nl
- Alles over de Nederlandse Coeliakie Vereniging: www.ncv.nl
- Alle voordelen van lid of Vriend van de NCV op een rijtje: https://www.ncv.nl/word-direct-vriend-van-de-ncv